• We spreken 6 november 2019 en we zijn eindelijk begonnen aan de nieuwbouw! Afgelopen zaterdag 2 november hebben we de officiële aftrap gehad van de start bouw.

  Na een aantal jaren van strubbelingen over het één en ander is de bouwcommissie vanaf dit voorjaar samen met de architect Priontec uit Winschoten aan de slag gegaan om een duurzaam gebouw te ontwerpen. Bij de aanbesteding is uiteindelijk het bedrijf Bouwderij als beste uit de bus gekomen om als aannemer het project daadwerkelijk uit te voeren.

  Voor de kenner; het gebouw wordt opgetrokken uit een goed beproefde houtskeletbouwconstructie (hsb). De afwerking van de wanden en het plafond in de kantine gebeurt met een plaatmateriaal (Fins vuren). De wanden zullen worden gelakt.

  Over elk punt hebben we met het bouwteamverband met ieder zijn eigen discipline getracht na te denken. Daarnaast hebben M3Energie uit Winsum en Ingenieursbureau Arsho uit Assen ons geadviseerd over de installaties en de draagconstructie. Bij elk punt zijn de afwegingen ter tafel geweest over de degelijkheid of “hufterproofheid” en over hoe het straks in het beheer van het gebouw zal zijn.

  Het gebouw wordt volledig gasloos. In de nieuwbouw worden er een tweetal warmtepompen geïnstalleerd. De constructie wordt zo gemaakt dat er in de toekomst, wanneer we dat willen, er ook zonnepanelen op het dak kunnen.

  We streven ernaar dat medio mei 2020 het gebouw wordt opgeleverd. Daarna zullen wij zelf nog heel wat werk moeten verzetten om het medio begin september 2020 in gebruik te kunnen nemen. Ondertussen zijn de interieurcommissie en kleurcommissie druk bezig samen met Buss Ontwerp en Inrichting met hoe het clubgebouw er straks van binnen uit gaat zien.

  In de afgelopen weken is de aannemmer bezig geweest met de fundering, het zand aanrijden, verdichten en het maken van de bekisting van de fundering. Vervolgens is men verder gegaan met de bewapening en het storten van beton. Daarna zijn de afvoeren e.d. aangebracht in het zandbed, vervolgens is op het zand de vloer isolatie gelegd. Op het moment van schrijven ligt alles klaar voor het storten van de betonvloer.