• Jan Kazemier neemt "afscheid" op vrijwilligersavond

  16 apr 2024
 • Jan Kazemier neemt "afscheid" op vrijwilligersavond.

  Vrijwilligers zijn onbetaalbaar! Daarom had het bestuur vrijdag een vrijwilligersavond georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje ging bestuurslid Gert Jaap Gunnink in op het belang van vrijwilligerswerk en dat we als vv Aduard 2000 trots mogen zijn op de vele mensen die zich belangeloos inzetten voor de club.

  Eén vrijwilliger werd op deze avond speciaal in het zonnetje gezet en dat was Jan Kazemier, die afscheid nam als bestuurslid.
  In het bijzijn van (speciale gast..) moeder Geeske Kazemier haalde oud-voorzitter Jacob Klaas Star herinneringen op en die waren er genoeg!!
  We gaan even terug in de tijd. September 2012, fraude bij de club! Een maand later, op een zaterdagmiddag aan de keukentafel, richtte Jan samen met Wilfred Bijma de Commissie van Herstel op, het latere (interim) bestuur. Acht bestuurders met een ieder zijn/haar specifieke kennis en ervaring om zo de vereniging voor een faillissement te behoeden.
  Terwijl 7 van deze bestuurders in de afgelopen 12 jaren afscheid namen, bleef Jan zitten. Hij was de grote regelneef van de club. Het wel en wee van zijn cluppie ging hem soms niet in de "koude kleren" zitten. Maar relativerend en met een flinke dosis humor wist hij overal wel een draai aan te geven. Eind vorig jaar gaf hij aan definitief te stoppen als bestuurslid en nieuwe bestuursleden zijn inmiddels geïnstalleerd.
  Voor even een praatje of advies weten ze Jan nog wel te vinden. Want wat blijft zijn de zaterdagmiddagen......

  Natuurlijk nam Jan zelf ook nog het woord en op geheel eigen wijze liet hij zijn bestuursperiode de revue passeren. Fraude, corona en de nieuwbouw kwamen aan bod.
  Het zittend bestuur kreeg ongevraagd nog wat tips mee en jawel....Jolanda werd ook nog genoemd want er is nu veel vrije tijd over voor de klusjes rondom huis....

  Als dank voor de grote verdiensten voor de vereniging werd Jan, in navolging van zijn in 2013 overleden vader Fré Kazemier benoemd tot erelid van v.v. Aduard 2000. Typisch een gevalletje van generatie op generatie....
  Natuurlijk werd er een oorkonde en presentjes uitgereikt, moeder Geeske werd voorzien van een bos bloemen en een foto met 3 generaties Kazemier: Fré, Jan en Ivar.
  Met dank aan Luc Veenstra zijn fotoarchief.