• Woensdagavond 1 april, het is nog licht buiten, er staat een fris windje, maar het is droog. Prima weer om te voetballen zou je zeggen. Maar de velden zijn leeg, al weken..

  Iedereen weet waarom; sinds halverwege maart is er vanuit het kabinet advies gekomen om sociale contacten te vermijden om verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent dat ook de voetbalwereld stil ligt..

  Gisteravond is er besloten om de maatregelen in elk geval tot eind april voort te laten duren en de KNVB heeft besloten de competities van het amateurvoetbal niet te hervatten. Het volgend seizoen start iedereen dan ook in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Hetgeen betekent dat de staf en selectie haar doelstelling van lijfsbehoud hebben behaald en dat het derde en vierde elftal kampioen zijn geworden! Genoeg redenen om hiervoor later nog een feestje voor te organiseren.

  Het is ontzettend jammer dat we momenteel letterlijk stilstaan qua voetballen. We vinden het daarom geweldig dat de VTS via facebook en de app allerlei oefeningen voor thuis doorstuurt. Zo kunnen we toch fit blijven! We moeten met z’n allen de komende maanden door zien te komen, ieder zal op zijn of haar manier met de Corona crisis te maken hebben. Maar we hopen dat we hier in het noorden er milder van af komen dan in het zuiden van het land en dat we allen gezond blijven.

  Ondertussen gaat de bouw van het nieuwe sportcomplex door. Er wordt keihard gewerkt door zowel de Bouwderij als vrijwilligers. De schilders zijn binnen in de kleedkamers al een heel eind op weg. Het wordt echt heel mooi! Op de website zullen binnenkort weer foto’s worden geplaatst.

  Omdat er momenteel niet gevoetbald wordt betekent dit automatisch voor de club ook minder inkomsten; Er wordt bijvoorbeeld geen koffie meer verkocht en een 3e helft zit er ook niet in. Nu waren de inkomsten al enorm teruggelopen vanwege de tijdelijke noodkantine. Maar momenteel komt er helemaal niets binnen en dat zal de rest van het seizoen niet veranderen.

  Daarom hebben we als bestuur besloten om de noodkantine zo spoedig mogelijk te laten verwijderen. We betalen namelijk behoorlijk hoge huurkosten voor de noodunits. Ook zullen we de contributie van het laatste kwartaal van het seizoen bij jullie innen. Deze financiële input is nodig om de club boven water te houden. Ook wij weten dat een aantal sponsoren financieel geraakt zullen worden door het corona virus. We hopen van harte dat alle ondernemers de kop boven water weten te houden en ons waar mogelijk blijven steunen. Ook met het oog op de financiële uitdagingen waar we als club voor staan hopen we dat we gesteund blijven en dat er zich nieuwe sponsoren mogen blijven aanbieden.

  Ondanks dat we bij de bouw al heel veel bespaard hebben door de inzet van vrijwilligers, zijn er uiteraard toch kosten door de nieuwbouw die we als club moeten dragen. We vragen jullie begrip hiervoor. Voor leden die eenmaal per jaar de contributie betalen geldt dit niet, immers, zij hebben voor het gehele seizoen al betaald.

  We hopen dat we met z’n allen de schouders er onder kunnen blijven en willen zetten om volgend seizoen vol goede moed én met een prachtig nieuw sportcomplex de competitie (opnieuw) in te gaan!!!

  Namens het bestuur,

  Alien Hofsink, voorzitter