FC Groningen - FC Volendam

Vanwege ons 10-jarig jubileum speelde FC Groningen in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen op ons sportpark tegen FC Volendam. Helaas was onze dorpsgenoot Leonard Nienhuis in deze wedstrijd alleen in de warming up te bewonderen. Tegenstander FC Volendam probeert een zeer teleurstellend seizoen zo snel mogelijk te vergeten en gaf uitstekend partij. Uiteraard waren we zeer vereerd met deze wedstrijd en waren aangenaam verrast door de grote publieke belangstelling. Er waren in totaal ca. 2500 aanwezigen wat zorgde voor een gezellige entourage en ons dorp stond weer ouderwets vol met geparkeerde auto's.

Zelden ben ik in de 30 jaar dat ik binnen de club rondloop met zo 'n gevoel van tevredenheid na een wedstrijd thuis gekomen. Een wedstrijd waarvan ik en diverse mensen met mij weining van hebben meegekregen. Wat vele vrijwilligers in een paar dagen achter de schermen hebben gepresteerd is gewoon geweldig. In een zaterdag de langste grasbaanpiste (800 meter) van Nederland weer omtoveren tot voetbalaccomodatie. Maandag en dinsdag alles in gereedheid brengen, en natuurlijk de mensen van de catering die het weer fantastisch hebben gedaan. Het vele publiek, de complimenten van de FC en Volendam en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen maakten alle inspanningen en uren meer dan de moeite waard.

Een greep uit wat er zo al deze dag gebeurde:

- wat moet ik doen? antw. voor 1500 mensen koffie zetten! ("Poeh he")

- 18.55 uur, de scheids komt al naar buiten vraagt er een ballenjongen: "we zouden toch een patatje krijgen?"

- een mailtje ontvangen om 06.20 met de vraag of de wedstrijd door gaat ivm de weersverwachting. Nou met het weer kwam het (gelukkig) allemaal goed.

- iemand fietste door bij de kassa, "dat doe ik hier altijd"

- Niels Alt(1e): ben in onderhandeling met FC Groningen als laatste man en zit komende zondag in de Euroborg (was de open dag van FC Groningen) Noot redactie: het contract zat er helaas niet in voor Niels.

- telefoontje: “ik hoorde via via dat Nick en Simon bij jullie zijn” (hun muziek was er wel, beide heren echter niet)

Etc., etc.

Van deze wedstrijd is op diverse manieren verslag gedaan waar we graag naar verwijzen.

Het wedstrijdverslag van het Dagblad van het Noorden(door Jan Mennega):
http://www.dvhn.nl/nieuws/sport/article6269320.ece/FC-Groningen-wint-van-FC-Volendam

Foto 's van de wedstrijd zijn te vinden op de volgende sites:
FC Volendam: http://www.foto.fcvolendam.nl/thumbnails.php?album=108
Wiemann Fotografie: http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=0BEDE0FFFBD60CB6
en mooie reportage op de supporterssite Trots van het Noorden met o.a. een waardering voor de 
verkochte hamburgers: http://www.trotsvanhetnoorden.nl/foto1011.php?id=672&sid=2010

Bewegende beelden zijn te zien op de site van RTV Noord:
RTV Noord: http://www.rtvnoord.nl/televisie/tv_ug.asp?pid=3&vid=100728_NoordNieuwsREC.asf&uid=1BE52D5AE03DD92AC12577500035CA87

Als dank ontvingen we van FC Groningen een klok die inmiddels een plaatsje in de kantine heeft gekregen. Uit een persoonlijke brief van Hans Nijland namens FC Groningen komt de volgende passage:
"Wij willen u een groot compliment maken voor de totale organisatie. De entourage was uitstekend, dit mede door de grote publieke belangstelling en het fantastische voetbalweer. Ook de ontvangst was zeer gastvrij. Zou u onze waardering en complimenten ook willen overbrengen aan de vele vrijwilligers die mede deze avond tot een groot succes hebben gemaakt". Dat doen we natuurlijk graag bij deze.


Kortom ook het 6e evenement in 6 weken tijd was een geweldig succes. Maandag 2 augustus begon de selectie weer met de eerste training maw het nieuwe voetbalseizoen gaat weer los.

Geplaatst op: 19-08-2015