Keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine

Keurmerk voor vv Aduard 2000

Zaterdag 29 april jl. kwam wethouder Bert Nederveen langs om het keurmerk alcoholbewuste sportkantine uit te reiken aan vv Aduard 2000. Namens het bestuur waren hierbij aanwezig Yke Agema (kantine coördinator) en Jessica Medema (secretaris).  Ook vertegenwoordigers van de media waren present zoals de Streekkrant en verslaggever Wiebe Klijnstra van RTV Noord.

Het keurmerk zal een plek aan de muur krijgen in de kantine na voltooiing van de verbouwing.
Pikant detail deze middag was dat onze hoofdtrainer die zelf geen alcohol drinkt een (alcoholische) prikkel als premie had gezet op de thuiswedstrijd tegen nummer 2 Noordscheschut en ……….jawel
onze paars/witte hoofdmacht won met 2 – 0.

Het hele verhaal is een traject/project van de Gemeente Zuidhorn inzake bewustwording rondom het gebruik van alcohol. Van de site daarom ook deze tekst om aan te geven wat de gemeente er mee bedoeld.


Om het keurmerk te verdienen, heeft de sportclub actie ondernomen om aan de afspraken met de gemeente te voldoen. Deze afspraken over het alcoholpreventiebeleid zijn samen met de sportclub opgesteld. In het afgelopen halfjaar hebben vrijwilligers van de club een instructie Verantwoord alcoholschenken gevolgd en is een interactieve avond over de werking van alcohol, de Drank- en Horecawet, leeftijdscontrole en het weigeren van schenken georganiseerd. Ook draagt de club het alcoholpreventiebeleid nadrukkelijk uit: frisdrank is aanzienlijk goedkoper dan alcoholhoudende dranken en alcoholreclame langs de sportvelden is verwijderd.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen is groot voorstander van de invoering van dit keurmerk: “Prachtig dat ik een week na het eerste keurmerk al het tweede mag uitreiken. Ik ben enthousiast over de manier waarop de sportclubs hieraan meewerken. Met het keurmerk Alcoholbewuste Sportkantine maken we die medewerking ook zichtbaar.”

Zaterdag 22 april heeft wethouder Nederveen het keurmerk uitgereikt aan OKVC Oldehove.

Geplaatst op: 03-05-2017