Lars Bijma naar FC Groningen

Lars Bijma naar FC Groningen_foto

Na 2 jaar trainen, wedstrijden en selectiemomenten op de Regionale Voetbalschool van FC Groningen kwam voor onze 10-jarige pupil Lars Bijma begin februari het goede nieuws: Hij is geselecteerd voor FC Groningen JO12 2017/2018 en mag deelnemen aan het ontwikkelingstraject binnen de opleiding van de betaald voetbalorganisatie! Een prachtige prestatie!

Om het één en ander concreet te maken was er afgelopen maandagavond een bijeenkomst met de nodige toespraken van scouts en trainers van de 'trots van het noorden'. In de persruimte van het Noordlease Stadion werd uiteindelijk de deal beklonken. In het bijzijn van zijn ouders, broer Twan en enkele bestuursleden van VV Aduard 2000 werden de benodigde overeenkomsten officieel ondertekend.

Naast Lars tekenden maandagavond nog 3 jeugdspelers uit de regio een opleidingsovereenkomst en zo begint het jongste opleidingsteam van FC Groningen voor het komende seizoen al aardig vorm te krijgen.

Lars zal voor de rest van dit seizoen voor zowel VV Aduard 2000 als voor FC Groningen voetballen. Halverwege juni verruilt Lars het paarswitte tenue voor het groenwitte van FC Groningen en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lars, namens iedereen bij VV Aduard 2000: Heel veel succes gewenst met deze sportieve uitdaging!!!

Op de foto: Lars met Hoofd Opleiding Caspar Dekker (Hoofdopleiding FC Groningen en Edwin Bolt (Coordinator Opleiding FC Groningen) en Lars samen met broer Twan (tevens zaakwaarnemer).

Geplaatst op: 08-03-2017